WordPress developer

Van themes en plugin’s tot API’s en integraties

WordPress development

Het leven van een WordPress developer die ook werkt als webdesigner is de laatste jaren veel veranderd! Als developer ben je bij de meeste projecten niet alleen maar aan het programmeren omdat er al veel kant-en-klare-oplossingen zijn. Wij durven te zeggen dat we bijna alle relevante thema’s en plugin’s getest hebben of er minimaal van gehoord heb. Dit betekent niet dat een goede WordPress developer geen kennis moet hebben van zowel de front-end als de back-end van WordPress. Daarom zijn wij ook bedreven in HTML, CSS, jQuery, PHP, MySQL en PHP.

Ook is het voor klanten steeds belangrijker geworden om integraties (api’s) te bouwen tussen verschillende softwarepakketten. API staat voor Application Programming Interface. Dit maakt het mogelijk om systemen en software te koppelen. Op deze wijze kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. Om die reden heb ik ook kennis van de REST-API (webapplicaties bouwen met WordPress) en het bouwen van API’s in het algemeen.

Kijk ook eens naar onze onderhoudspakketten, speciaal voor WordPress.

Waar kan een WordPress developer van WP Support Team mee helpen?

Websites

 Custom themes en plugins of aanpassing van bestaande themes en plugins zoals Divi, Elementor, Astra, OceanWP en Avada.

Webshops

Custom themes en plugins of aanpassing van bestaande themes en plugins zoals Flatsome, Shopkeeper en WooCommerce.

Integratie

Het koppelen van softwarepakketten en software met een API zoals de REST-API van WordPress. 

Wat ontwikkelen wij als WordPress developer?

Wat ontwikkelen wij voor onze klanten?

Themes

Normale API's

WP-CLI

Plugins

REST API

Block editor

Veelgestelde vragen

Welke niveau van programmeren heb je?

Genoeg om bijna alle vragen die ik van klanten krijg uit te voeren. Ik ben voornamelijk in de front-end sterk, dus ik heb goede kennis van HTML, CSS3, Javascipt, jQuery en PHP, gerelateerd aan WordPress.

Wat is de levertijd?

Bij quick fixes of kleine aanpassingen kan dit vaak al dezelfde dag. Voor grotere projecten, neem gerust contact op, u heeft binnen 24 uur een tijdsinschatting.  

Hoe kan ik een traject starten?

Stuur ons een bericht via de chat of e-mail of geef een belletje. Dan kunnen we de businesscase bespreken en kijken of jullie onze hulp kunnen gebruiken. Anders kan ik je mogelijk doorsturen naar andere partijen in mijn netwerk.

Wat zijn de prijzen?

Dat is afhankelijk van de vraag die vanuit de organisatie komt (weer een cliché). We worden echter meestal niet ingeschakeld bij projecten waar tientallen ontwikkelaars aan werken. Onze klanten schakelen ons meestal in bij quick fixes en kleine aanpassingen. Dus denk eerder in uren en dagen als aan maanden werk aan hetzelfde project. Als we het gehele traject verzorgen (van webdesign tot oplevering) komt er sowiezo vaak custom werk bij kijken. Ons uurtarief ligt op dit moment op € 80,- per uur.

Artikelen

WordPress trends 2022

In dit artikel van vind je enkele grote veranderingen en WordPress-trends voor 2022. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl anderen zich nog 'ondergrond' ontwikkelen.

Reviews van klanten

Hoe maak je een link die je naar klanten kan sturen om een Google review te schrijven? Reputatie marketing wordt belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.

WordPress onderhoud

Elke WordPress-website heeft dezelfde basisbehoeften. Wij hebben deze behoeften gegroepeerd in zes essentiële services en ze opgenomen in al onze onderhoudspakketten.

WordPress ontwikkelaar gezocht en niet gevonden?

Neem dan nu contact met me op!