Hoe maak je een link om naar klanten te sturen voor het schrijven van een Google review?

Reputatiemarketing wordt steeds belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.
4 Sep, 2019

Organisaties die hun verkorte naam in Google Mijn Bedrijf hebben geclaimd, kunnen een korte URL aanmaken waarmee klanten reviews kunnen achterlaten.

Je kan een korte URL delen met klanten via het dashboard van Google Mijn Bedrijf (GMB). Je kan op GMB inloggen met je Google account waarmee je ooit je bedrijf hebt geverifieerd of via de Google Mijn Bedrijf App. Met de korte URL kunnen klanten reviews achterlaten en meteen je bedrijfsprofiel bekijken.

Let op: url’s die al eerder met de de PlaceID Lookup Tool of Google Zoeken zijn aangemaakt blijven actief. Google adviseert echter wel om een verkorte naam te maken en deze korte URL voor klanten te gebruiken. Mensen klikken toch sneller op iets dat kort en begrijpelijk is.

Je verkorte URL delen met klanten voor Google reviews

Met de desktop

  • Log in op Google Mijn Bedrijf met het e-mailadres waar je ooit je bedrijfsaccount hebt aangemaakt.
  • Wanneer het bedrijf meerdere vestigingen heeft, klik je op de juiste locatie.
  • Klik in het linkermenu op ‘home’.
  • Hierna vind je op de kaart ‘meer reviews ontvangen’ kunt u uw korte URL kopiëren om die te delen met klanten.

Mobiel

  • Open de Google My Business app op je smartphone of tablet.
  • Klik op ‘klanten’ en dan op ‘reviews’.
  • Klik rechtsboven op ‘delen’.
  • Als er geen korte naam is gemaakt, word je gevraagd dit nu te doen.
  • Kopieer je korte URL om deze met klanten te delen.

Wanneer klanten op je link klikken, kunnen ze je bedrijf beoordelen en een review achterlaten (mits ze een Google account hebben).

Let op: Volgens het reviewbeleid van Google is het niet toegestaan om klanten over te halen een review te schrijven door hiervoor incentives te bieden (zoals kortingen) of door op je bedrijfslocatie een reviewbalie in te richten. Reviews die het beleid schenden, kunnen worden verwijderd.

 

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]

Artikelen

WordPress trends 2020

In dit artikel van vind je enkele grote veranderingen en WordPress-trends die je zult zien 2020. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl anderen zich nog 'ondergronds' ontwikkelen.

Reviews van klanten

Hoe maak je een link die je naar klanten kan sturen om een Google review te schrijven? Reputatiemarketing wordt belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.

WordPress onderhoud

Elke WordPress-website heeft dezelfde basisbehoeften. Ik heb deze behoeften gegroepeerd in zes essentiële services en ze als kern opgenomen in al mijn WordPress-onderhoudspakketten.