WordPress trends die je moet kennen in 2019

Categorieën: WordPress

Gepost op: 28 december 2019

Gepost op: 28 december 2018

Categorieën: WordPress

Met ruim 75 miljoen websites die afhankelijk zijn van WordPress, wordt het steeds groter en beter.

Mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe WordPress-trends. Zoals we zagen, introduceerde WordPress nieuwe functies en verbeteringen in 2018; ik ben erg enthousiast over wat het in petto heeft voor 2019.

Wat gaat er veranderen?

Hieronder staat de lijst met enkele grote veranderingen en WordPress-trends die zijn gepland voor 2019. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl andere nog in ontwikkeling zijn.

1. Video’s

Videogebruik staat op een recordniveau en zou de komende jaren toenemen. Cisco heeft voorspeld dat meer dan 80% van al het internetverkeer in 2021 video zal zijn.

Videomarketing kan op vele manieren worden gebruikt. Maar één van de manieren om de meeste aandacht te krijgen, zijn videoheaders.

Videoheaders geven je website een aantrekkelijker uiterlijk, maar je moet voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Video’s kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van je website doordat ze de laadtijd en -snelheid van je website verhogen.

Met versie 4.7 kreeg WordPress de handen op elkaar vanwege de mogelijkheid om videoheaders te loopen. En met deze functie hebben veel thema’s hun instelling ook bijgewerkt, zodat je eenvoudig een videoheader kunt invoegen.

Maken of kraken: Ik denk dat dit een enorme hit zal worden bij gebruikers van WordPress. Videoheaders zullen zeker veel kijkers trekken.

2. WordPress 5.0

Elke keer als er een nieuwe WordPress-versie is, wordt iedereen super enthousiast. Maar deze keer is er veel geroezemoes geweest rond de nieuwe WordPress 5.0 vanwege de Gutenberg-editor.

WordPress 5.0 is op 6 december 2018 uitgebracht.

Hier zijn enkele wijzigingen die we in 5.0 hebben gezien:

2.1 Meer intuïtieve ervaring met het bouwen van sites

WordPress staat al bekend om zijn 5-min installatie en gebruiksgemak. Het team werkt nu aan het nog eenvoudiger maken voor de gebruikers. Een veel eenvoudigere site-opbouw zorgt ervoor dat WordPress blijft leiden in termen van marktaandeel.

2.2 Het bouwen van aangepaste thema’s wordt eenvoudiger

Voor het maken en aanpassen van een thema in WordPress heb je een ontwikkelingsachtergrond nodig. Maar nu met deze versie, zal het creëren van thema’s veel beter toegankelijk zijn, dankzij de drag-and-drop blokken die in Gutenberg worden aangeboden!

2.3 Minder relevantie voor plug-ins

Plug-ins vormen de ruggengraat van WordPress en bijna alle plug-ins werken rechtstreeks samen met de WordPress-editor door een nieuwe functie toe te voegen of door shortcode toe te voegen. Nu moeten deze plug-ins echter Gutenberg-compatibel worden of ze zullen hun relevantie verliezen.

Maken of kraken: deze is controversieel. Gutenberg zal de manier waarop de meeste mensen omgaan met WordPress fundamenteel veranderen. Het is echter nog te vroeg om iets te zeggen omdat alle bekende plugins en thema’s op dit moment druk bezig zijn met de nodige aanpassingen. Ik denk dat we zullen moeten wachten om erachter te komen.

3. Gepersonaliseerde chatbots

Chatbots integreren met je CRM en helpen je een betere gebruikersondersteuning te bieden. In het komende jaar worden chatbots nog persoonlijker.

Met persoonsgericht bedoel ik dat je meer over je gebruiker te weten zult komen dan dat ze een willekeurige bezoeker zijn. Als je CRM gebruikt zoals Salesforce, Infusionsoft of Active Campaign, kan je ook weten of ze een lead-capture hebben gedownload, op een bepaalde promo hebben geklikt of zelfs hebben gereageerd op je sociale kanalen.

Maken of kraken: Absoluut een hit! Gepersonaliseerde chatbots zorgen voor een betere betrokkenheid tussen jou en de bezoekers van je website.

4. De REST-API

De gemeenschap is nogal stil over het onderwerp van de REST API die twee jaar geleden een hot topic was. Maar komend jaar kan je de Admin panel op Rest API krijgen, waarmee je WordPress als een framework kunt gebruiken om content voor elke webtoepassing te beheren.

De REST API biedt een API voor WordPress-gegevens waarmee ontwikkelaars op afstand de inhoud kunnen bewerken door JSON (JavaScript Object Notation) te verzenden en ontvangen.

Door deze Rest API, kan je nu mobiele apps maken op WordPress zoals je websites maakt.

Maken of kraken: Maken; REST API zal helpen om een ​​nieuwe gemeenschap van front-end ontwikkelaars aan boord te brengen.

Gevolgen van deze WordPress trends

Van zoveel nieuwe WordPress-trends, welke zijn het meest van invloed op jou?

Hoe kun je zo goed mogelijk voorbereid zijn?

De effecten zullen voor iedereen anders zijn.

1. Gevolgen voor gebruikers

  • Over de REST API gesproken, je zult als gebruiker geen enkele verandering merken. Zelfs als je een plug-in gebruikt die is gebouwd op de REST API, is het onwaarschijnlijk dat deze een impact op je zal hebben.
  • Voor video’s en gepersonaliseerde chatbots werkt het in je voordeel omdat je nuttigere en boeiendere inhoud kunt maken. Het zal je site-ervaring sterk verbeteren en je helpen om meer bevredigende resultaten te krijgen
  • Gutenberg heeft echter de meeste impact op jou als WordPress-gebruiker. Het zal de manier waarop je een bericht creëert en bewerkt volledig veranderen en er is geen garantie dat je het leuk zult vinden. De meeste WordPress gebruikers zullen er wel aan wennen.

Hoewel, er zullen van tijd tot tijd wat kinderziektes optreden. Misschien heb je wat deskundige hulp en begeleiding nodig om ze op te lossen.

Het probleem is: wie zijn de experts? Denk je aan hosting providers? Laten we kijken wat ze kunnen doen.

2. Gevolgen voor hostingproviders

Hoewel er WordPress-specifieke hostingbedrijven zijn, is het nog steeds niet zeker hoe goed hun ondersteunend personeel getraind zal worden.

Met REST API wordt je backend volledig zichtbaar wanneer je je WordPress verbindt met een derde partij. Dit kan gemakkelijk een deur naar hackers bieden. Het beheren van de beveiliging van je site zal zeker moeilijk worden met de nieuwe WordPress-trends.

Dit is een goed moment om te overwegen over te stappen naar een voor WordPress geoptimaliseerd hostingbedrijf dat vertrouwd is met WordPress-wijzigingen.

3. Gevolgen voor ontwikkelaars

Er wachten zoveel uitdagingen op ontwikkelaars in de komende toekomst. Een van de grootste problemen is de overstap van PHP naar Javascript.

Met REST API en Gutenberg kan je nog steeds blijven ontwikkelen in PHP. Maar zodra Gutenberg volledig in de openbaarheid is, zullen steeds meer plug-ins aanzienlijke delen met Javascript bevatten.

Dit zal zelfs een groot probleem zijn als WordPress core zelf evolueert met meer Javascript en minder PHP.

Concluderend

We kunnen deze WordPress-trends alleen maar aannemen en voorspellen. Het is echt moeilijk om een ​​juist antwoord te geven.

Maar één ding is zeker, WordPress 5.0 zal bijna alles veranderen.

Dit kan voor ons WordPress developers een zegen of een ramp worden!

Als je problemen ondervindt met nieuwe updates, kan je me altijd even bellen of een mailtje sturen!

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]