Top 7 WordPress trends 2020

Wat gaat er groot worden op Wordpress in het nieuwe jaar? Lees verder om erachter te komen.
24 Nov, 2019

WordPress regeert de markt als het gaat om het meest gebruikte content management systeem voor webdesign en ontwikkeling. WordPress heeft er het laatste decennium voor gezorgd dat miljoenen gebruikers hun websites konden bouwen. Dit CMS heeft een groeiend marktaandeel van ongeveer 35% van alle website op het internet volgens een rapport van W3 Techs.

WordPress heeft altijd nieuwe technologieën gebruikt om ervoor te zorgen dat er constante innovatie is voor zijn gebruikers. Het bedrijf heeft een lange weg afgelegd wat betreft het toevoegen van nieuwe functies en functionaliteiten die helpen bij het integreren van de visie van de gebruiker. De laatste jaar zijn de design- en ontwikkelingsmogelijkheden gestaag gegroeid, wat belangrijk is om de klantbetrokkenheid te behouden. In 2020 worden verschillende technologieën echt mainstream. Het zou het jaar van de developer kunnen worden genoemd.

Dus wat zijn de top 7 WordPress trends die 2020 zullen domineren (lees hier de top WordPress trends 2019)?

1. Kunstmatige intelligentie

AI (artificial intelligence) is één van de toptrends van deze tijd. Het is één van de belangrijkste componenten die wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven in strategieën voor digitale transformaties. Kunstmatige intelligentie zal de gebruikerservaring zeker versnellen en websites helpen verbeteren. Bedrijven gebruiken AI al op een aantal manieren. Kosten verlagen, verschillende werkprocessen binnen het bedrijf automatiseren en de productiviteit verhogen – dit zijn slechts enkele van de meest opvallende toepassingen. De rol van kunstmatige intelligentie zal naar verwachting pas het volgende jaar toenemen. Bedrijven zullen sterk afhankelijk zijn van de technologie voor klanttevredenheid en productiviteitsverbetering.

2. Het gebruik van multifunctionele thema’s

WordPress heeft al thema’s waarmee gebruikers websites kunnen bouwen met uiteenlopende stijlen. De thema’s staan ​​aanpassingen aan de code toe, zijn minimalistisch en hebben al een aantal plug-ins om uit te kiezen. De reden waarom deze multifunctionele thema’s aan populariteit winnen, is omdat er zoveel verschillende lay-outs voorhanden zijn. Nu grote organisaties zoals Walt Disney en Mercedes ook kiezen voor WordPress is de kans groot dat deze functionaliteiten in 2020 nog sneller worden doorontwikkeld.

3. Augmented en Virtual Reality

Deze twee technologieën hebben de afgelopen tijd al een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De meeste bedrijven en ontwikkelaars kiezen voor AR en VR om hun bereik te vergroten en meer consumenten aan te trekken. WordPress heeft volledig geautoriseerde VR-content met 360-graden afbeeldingen en video’s. De enorme populariteit die het heeft zal naar verwachting in 2020 doorzetten. Voor foto- en video-gebaseerde websites zouden deze twee technologieën echt helpen bij het beter maken van de site.

4. Pagebuilders

Ondanks het feit dat ze een brede selectie plug-ins en thema’s hebben voor vlottere webontwikkeling, zouden sommige ontwikkelaars het moeilijk vinden om er één te maken. Websitebuilders (of pagebuilders) lossen dit probleem op. Wat je ziet is een interface waarmee gebruikers hun ontwerp direct kunnen aanpassen. Dit is vooral geweldig voor mensen met weinig ervaring in het bouwen van websites en is een enorm pluspunt in vergelijking met concurrenten zoals Joomla.

Elementor, Divi en Beaver Builder zijn de bekendste WYSIWYG-bouwers (what you see is what you get) van WordPress. Gutenberg werd in 2018 gelanceerd door WordPress met een interface voor drag and drop om verschillende secties van berichten of pagina’s aan te passen. Het is interessant om te zien hoe deze pagebuilders ook developers meer zouden kunnen helpen. 

5. E-commerce

Deze term is een onvermijdelijk onderdeel geworden van WordPress-websites. E-commerce is een trend die enorm populair is geworden en ook in de toekomst zal doorzetten. De WooCommerce-plugin heeft enorm geholpen bij het efficiënter uitvoeren van taken. Met de nieuwste thema’s kunnen gebruikers moeiteloos een veilig en volledig e-commerce configuratiesysteem ontwikkelen. Trends op dit gebied, zoals op abonnementen gebaseerde diensten, mobiel en gepersonaliseerd winkelen, zullen ook in 2020 gestaag groeien.

6. Optimalisatie van gesproken zoekopdrachten

Dit is een cruciaal onderdeel van SEO. Met stemassistenten zoals Siri, Google Assistant en Alexa zien we al een exponentiële piek. Het is een bewijs dat de trend in 2020 zal blijven. Gebruikers gebruiken ook liever gesproken zoekopdrachten in plaats van te typen. Optimalisatie van gesproken zoekopdrachten is een geweldige mogelijkheid voor organisaties om meer klantbetrokkenheid te krijgen. In termen van CRM zou dit een geweldige toevoeging zijn en de manier veranderen waarop gebruikers omgaan met de website.

7. Chat-bot integratie

De integratie van chatbots wordt gedaan in combinatie met een CRM. Met deze tools kan je ook klikken van gebruikers op verschillende pagina’s of advertenties bijhouden. De voordelen die chat-bots met zich meebrengen, zijn een nuttige aanvulling op een website. Het moet worden ingezet om menselijke interacties en gedrag te begrijpen. Daarom kan een chatbot, als het wordt gevoed met geschikte informatie, serieus helpen bij het stimuleren van gebruikersinteractie en de algehele ervaring op de site.

Conclusie WordPress trends 2020

Deze top 7 WordPress trends voor 2020 betreffen voornamelijk de trends voor developers. WordPress blijft een innovatief platform dat gebruikers helpt websites te ontwikkelen die in lijn zijn met de identiteit van hun merk. Het is constant in ontwikkeling om dit te verzekeren. Door te begrijpen wat als gebruikers nodig hebben, kan men op dit vlak voorop blijven lopen. 

 

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]

Artikelen

WordPress trends 2020

In dit artikel van vind je enkele grote veranderingen en WordPress-trends die je zult zien 2020. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl anderen zich nog 'ondergronds' ontwikkelen.

Reviews van klanten

Hoe maak je een link die je naar klanten kan sturen om een Google review te schrijven? Reputatiemarketing wordt belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.

WordPress onderhoud

Elke WordPress-website heeft dezelfde basisbehoeften. Ik heb deze behoeften gegroepeerd in zes essentiële services en ze als kern opgenomen in al mijn WordPress-onderhoudspakketten.