Wat is de waarde van online leren voor organisaties?

Categorie : WordPress LMS

Gepost op: 23 februari 2019

Gepost op: 23 februari 2019

Categorie: WordPress LMS

Hoe waardevol is online training voor organisaties en hoe kunnen ze de ROI berekenen?

Je hebt waarschijnlijk veel gehoord over online leren, maar hoe weet je dat dit de beste oplossing is voor je organisatie?

Veel bedrijven hebben een grote behoefte aan efficiëntere trainingen, of het nu gaat om nieuwe medewerkers, doorlopende leertrajecten of leiderschapsontwikkeling. Het is echter niet altijd duidelijk voor deze organisaties hoe zij deze behoefte zouden moeten aanpakken. Moeten ze investeren in online leren, cursussen financieren bij een externe instelling of een specialist inhuren om traditioneel klassikaal te leren?

Elk van deze oplossingen heeft zijn voor en nadelen. Voor sommige organisaties kan het uitbesteden van een training aan een MBO-school of een speciaal ontwerpen dagcursus de beste optie zijn.

Voor anderen kan een specialist de persoonlijke training bieden die studenten nodig hebben om een ​​complex scenario te begrijpen. Het kan zelfs het meest effectief zijn om een ​​blended learning-aanpak te volgen, waarbij de specialist online leren gebruikt als een manier om studenten op afstand te ondersteunen.

Er is echter een goede reden waarom online leren bij veel bedrijven zo’n populaire keuze is gebleken. Als een mobiel, flexibel en kosteneffectief hulpmiddel, ondersteunt het niet alleen persoonlijke training, maar ook effectieve trainingscursussen voor kleinere bedrijven die zich anders misschien niet een gespecialiseerde instructeur zouden kunnen veroorloven.

Online leren biedt een breed scala aan voordelen voor bedrijven die erin willen investeren – en in hun organisatietalent. Hier zijn er maar een paar.

1. Blijf voorop in een snel veranderende industrie.

In bijna elke sector moeten bedrijven alert blijven als ze niet achterop raken. Retailers moeten reageren op online concurrentie, IT-bedrijven moeten beveiligingsrisico’s voor blijven, restaurants moeten op de hoogte blijven van nieuwe culinaire trends en natuurlijk moeten docenten nieuwe educatieve ontwerpmethoden overwegen.

Professionals in deze industrieën willen vaak op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Helaas raken ze vaak achterop als de dagelijkse taken van hun werk hen bezig houden. Online onderwijs biedt een flexibelere manier voor bedrijven om werknemers op de hoogte te houden van hun sector.

2. Beperk de leercurve voor nieuwe medewerker.

Elke nieuwe medewerker – zelfs die met jarenlange ervaring – staat voor een leercurve voor een nieuwe baan. Of het nu gaat om aanpassing aan de cultuur van hun nieuwe bedrijf of het leren van de nieuwe processen en procedures voor hun werk, ze zullen tijd nodig hebben om te settelen.

Voor veel organisaties kan dat settelen een volledig jaar duren. Vaak komt dit doordat nieuwe medewerkers onvoldoende oriëntatie-training krijgen en volledig in het diepe worden gegooid met betreft tot hun taken en plichten. Online training biedt niet alleen extra ondersteuning, maar biedt ook een gestandaardiseerd proces dat niet afhankelijk is van het instructievermogen van een persoon.

3. Behoud geschoolde werknemers door middel van permanente educatie.

Enkele decennia geleden waren werknemers blij om in een organisatie te blijven voor het leven in ruil voor pensioen en werkzekerheid. Het is geen geheim dat de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig denkt bijna niemand aan het bedrijf waar ze momenteel werken, als een plek waar ze hun hele carrière willen doorbrengen.

Helaas voor bedrijven is het duur om voortdurend nieuwe werknemers aan te nemen, en dubbel zo wanneer degenen die vertrekken hooggeschoolde werknemers zijn. Veel bedrijven zijn daarom op zoek naar manieren om hun meest getalenteerde werknemers te behouden, en permanente educatie is daar een onderdeel van. Laat je werknemers zien dat hun beste kansen liggen bij jouw organisatie, en ze zullen niet zo snel ergens anders gaan kijken.

4. Blijf voldoen aan de compliancevoorschriften.

Veiligheids- en complianceregels ondergaan vaak wijzigingen en updates. Het niet naleven van deze compliance-protocollen kan voor bedrijven een dure aangelegenheid zijn. Het is echter kostbaar en moeilijk om ervoor te zorgen dat elke medewerker op de hoogte is van alle relevante complianceregels.

Online training kan een effectief middel zijn om deze normen jaar na jaar te handhaven. Het is ook relatief eenvoudig om de cursussen waar nodig te updaten met informatie over nieuwe standaarden.

5. Sluit de talentgap.

Bedrijven in het hele land worstelen met het opvullen van geschoolde arbeidsplaatsen vanwege tekorten aan talent bij de beroepsbevolking. Online cursussen kunnen helpen deze behoefte te verminderen, zowel door nieuwe medewerkers extra training te bieden, als door andere werknemers te helpen verder te gaan naar meer bekwame functies.

Veel organisaties geven er de voorkeur aan werknemers te werven die al bekwaam zijn, maar diegenen die hun opleidingsverantwoordelijkheden serieus nemen, merken dat hun programma’s op de lange termijn vruchten afwerpen.

6. Online leren is budgetvriendelijk en duurzaam.

Online leren lijkt misschien een flinke investering, maar het is vaak een meer betaalbare optie dan enig ander. De kosten van een bekwame instructeur kunnen een jaar of twee beter te managen zijn, maar die kosten gaan nooit weg, terwijl het ontwikkelen van een online cursus een eenmalige kostenpost is.

Bovendien hebben online cursussen een lange houdbaarheid, op voorwaarde dat ze worden bijgewerkt en indien nodig worden bijgehouden. Dat betekent dat de cursussen die je voor je studenten ontwikkelt, lang meegaan en misschien zelfs nog beter worden.

Het berekenen van de ROI van online leren vereist specifieke doelen en maatregelen.

Dit zijn allemaal goede redenen voor bedrijven om te investeren in online onderwijs. Een belangrijke vraag blijft echter: hoe weten ze of de investering vruchten heeft afgeworpen? Gelukkig is dat weer een voordeel van online-onderwijs. Omdat online cursussen meer trackinggegevens bieden, hebben bedrijven betere analysetools om te bepalen hoe effectief ze zijn en kunnen ze manieren analyseren om deze te verbeteren.

Bedrijven moeten echter nog steeds starten met de juiste set metrics als ze het beste uit hun online cursussen willen halen. Dat betekent het stellen van de juiste vragen, zoals:

  • Hoeveel kost je trainingsprogramma om te ontwikkelen en in te zetten?Hoeveel budgetteer je momenteel voor opleiding van medewerkers? En hoe lang zal je je nieuwe programma gebruiken?
  • Wat betekent succes voor je bedrijf? Verhoogde inkomsten? Minder fouten? Grotere efficiëntie op bepaalde taken? Minder klachten bij de klantenservice?
  • Hoe meet je je succes? Kun je een stijging van de inkomsten koppelen aan je trainingsprogramma? Kan je de klanttevredenheid evalueren?

Identificeer de antwoorden op deze vragen, zoek vervolgens de juiste statistieken om ze te tracken en je organisatie heeft een uitstekend beeld van de waarde die je online cursus biedt.

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]