Hoe je optimaal gebruik kunt maken van een gebruiksvriendelijke LMS voor compliancetraining

Categorie: WordPress LMS

Gepost op: 28 februari 2019

Gepost op: 28 februari 2019

Categorie: WordPress LMS

Als het gaat om compliance, is de nummer-één prioriteit risicominimalisatie – maar hoe kan je ook profiteren van de gebruiksvriendelijke functies van een moderne LMS om je compliancetraining en bredere leerstrategie te verbeteren?

Optimaal gebruik maken van een gebruiksvriendelijke LMS voor compliancetraining

Compliancetraining heeft alles te maken met het beperken van risico’s in je organisatie. De grootste zorg zijn de slagingspercentages. Het gevoel van verplichting is echter niet noodzakelijkerwijs de grootste positieve variabele hiervoor. Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van het slagen is de gebruiksvriendelijkheid van de LMS die je gebruikt om de compliancetraining te leveren.

User Experience (UX) gaat over meer dan een mooie interface. Een LMS dat zich richt op UX biedt een breed scala aan voordelen voor je compliancetraining en permanente leerstrategie. Van de kleur van je knoppen en het plaatsen van menu’s tot het personaliseren van de ervaring voor je cursisten, de mate van gebruikersvriendelijkheid  van je LMS is bepalend voor de kwaliteit van je LMS.

Hoe kan je het beste profiteren van de gebruiksvriendelijke functies van je LMS?

Gebruik geautomatiseerde en gepersonaliseerde leertrajecten

Automatisering wordt een soort norm in de technische wereld en bij je compliancetraining zou het niet anders moeten zijn. Terwijl het tijd van je HR- en Learning & Development-teams bespaart, verbetert het automatiseringsproces ook de betrokkenheid van de leerder.

Personalisatie maakt deel uit van ons dagelijks leven als het gaat om apps, mobiele apparaten, advertenties en veel websites. Maak hier gebruik van voor je compliancetraining om betere slagingspercentages te krijgen en betere retentiescores te krijgen bij je personeel. Personalisatie is een vitaal onderdeel van next-gen LMS’s, waardoor het voor je cursisten gemakkelijker wordt om de training die ze nodig hebben te voltooien met minimale inspanning.

Omarm kennisuitwisseling en samenwerking

Een gebruikersvriendelijk LMS kan, als het goed mogelijk wordt gebruikt, een hub worden voor kennisuitwisseling tussen je werknemers. Een breed scala aan samenwerkingsfunctionaliteiten, van User Generated Content (UGC) tot discussiethreads kunnen helpen om je medewerkers betrokken te houden, sitespecifiek leren mogelijk te maken voor verschillende delen van je organisatie en je cursisten aan te moedigen om betrokken te blijven bij je compliancetraining.

Bijdrage leveren en je gehoord gevoel dragen in hoge mate bij tot de motivatie van de cursist, wat daarna blijkt te leiden tot een verbetering van de betrokkenheid en van de slagingspercentages. Dit neemt ook een deel van het gewicht van je management- en Learning & Development-teams weg, omdat je cursisten hierdoor een directe bijdrage kunnen leveren aan de organisatiebrede leerervaring.

 

Begrijp de behoeften van je cursisten

Elke goede gebruiksvriendelijke LMS moet onmiddellijke feedback toestaan op al je cursussen, inclusief compliancetraining. Onmiddellijke feedback kan sterbeoordelingen bevatten die zichtbaar zijn voor alle gebruikers, en het gebruik van optionele feedbackformulieren die specifiek zijn voor elk van je cursussen. Dit zal niet alleen de hierboven genoemde motivatiefactor benutten, maar het zal je ook helpen om in real-time te begrijpen hoe effectief je compliancetrainingen zijn naast de standaardmetingen zoals slagingspercentages.

Je kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om niet alleen de cursussen te verbeteren die je in je LMS gebruikt, maar ook je strategie voor compliancetraining als geheel. Welke betere manier om inzicht te krijgen in hoe effectief en engaging je cursussen voor compliance zijn, dan dit te vragen aan degenen die ze volgen? Eerlijke feedback van je cursisten  stelt je in staat om je strategie en cursussen aan te passen om de leerbetrokkenheid binnen je organisatie te verbeteren.

Zet de nadruk op lijnmanagers

Managementdashboards zijn een fantastisch kenmerk van elk effectief gebruikersvriendelijk LMS. Ze stellen je lijnmanagers in staat om de voortgang van hun teams bij te houden, niet alleen om de werklast van het HR- en Learning & Development-team te verlichten, maar ook om het management nauwer te betrekken in het werkende leven van hun werknemers.

Dit gaat niet over micromanagement, het gaat om verhoogde zichtbaarheid en het motiveren van je personeel. Door de verantwoordelijkheid voor compliancetraining bij individuele lijnmanagers te leggen, kunnen compliancepercentages tegelijkertijd op grotere schaal in je hele organisatie worden gevolgd. Transparantie tussen werknemers en hun managers is de sleutel tot motivatie op de werkplek en leerbetrokkenheid, en managementdashboards zijn de perfecte manier om dit te managen, vooral in grotere organisaties.

Verhoog de betrokkenheid en de slagingspercentages door micro-learning

De sleutel tot een echt gebruiksvriendelijke LMS is ervoor te zorgen dat de cursussen op je systeem duidelijk, beknopt en aanpasbaar zijn voor verschillende omgevingen en apparaten. De UX van je LMS moet ook naar voren komen in de cursussen zelf en niet alleen aan de achterkant van het systeem waarop ze zitten. Micro-learning is één van de beste gebruiksvriendelijke oplossingen voor e-learning voor veel onderwerpen.

Door je compliancetraining op te splitsen in hapklare stukken verhoog je  de retentie van informatie en blijven je cursisten betrokken. Het gevoel items van een takenlijst af te vinken, in termen van het snel voltooien van elke fase van de training, houdt leerlingen geïnteresseerd in hun training en gemotiveerd om door te gaan. Micro-learning is ook zeer makkelijk aanpasbaar aan een breed scala aan apparaten – een essentieel element voor elk gebruiksvriendelijk LMS.

Investeren in een gebruiksvriendelijk LMS heeft veel meer voordelen dan het gemakkelijker maken van het leerproces voor werknemers. Er is een breed scala aan functies waar je gebruik van kunt maken voor je compliancetraining en een bredere leerstrategie in je hele organisatie. Van creatieve samenwerking tot betere rapportage, een gebruiksvriendelijke LMS is een win-winsituatie voor je werknemers, HR-teams en Learning & Development-managers.

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]