Handleiding problemen oplossen met Divi voor beginners

Problemen met Divi? Lees eerst deze handleiding voordat je in paniek raakt.
4 Dec, 2019

Na veel vragen van klanten over het oplossen van problemen met Divi heb ik besloten om een handleiding te schrijven. Of je nou een doe-het-zelfwebsite-maker bent voor je bedrijf of blog of een webdeveloper die Divi gebruikt: de kans is groot dat je problemen hebt ondervonden bij het gebruik van het Divi thema of de pagebuilder. Dit hoor je bij alle ontwikkelaars en designers en het betekent niet meteen dat Divi slecht is. In feite zijn de meeste problemen met Divi helemaal niet gerelateerd aan Divi, ook al lijkt het er op het eerste gezicht wel op. Laten we beginnen:

# 1. Wis je cachegeheugen (vooral na elke update)

Cache zijn bestanden en bronnen die lokaal worden opgeslagen in een browser of netwerk om je webpagina sneller te laten laden door de noodzaak om elk element telkens opnieuw te laden te verminderen. Het is goede tool, maar het is ook de meest voorkomende oorzaak voor problemen die je tegenkomt door het gebruik van de Divi Builder of Divi Theme. Hier zijn enkele dingen die je moet doen als je een probleem diagnosticeert.

Wis het cachegeheugen van je browser
Ga naar https://www.refreshyourcache.com en klik op de browser die je gebruikt. Volg vanaf daar de instructies.

Pro-tip: ik gebruik Chrome met deze handige Chrome-extensie.

Wis de statische CSS-bestandsgeneratie in Divi

Ga naar Divi> Thema-opties> Builder> Statische CSS-bestandsgeneratie en selecteer “Wissen”.

Pro-tip: ik heb geconstateerd dat dit tijdens het bouwen van de site moet blijven staan.

Wis eventuele caching-plug-ins
De meesten van jullie hebben waarschijnlijk een caching plug-in zoals WP Rocket of. Kijk bij de instellingen of de menubalk en check of er een knop ‘cache verwijderen’ is. Ik gebruik WP Rocket en W3 Total Cache hier vind je dit zowel bij de instellingen als in de menubalk.

Wis de CDN-cache (als je dit gebruikt)
Ik gebruik StackPath en het is zo simpel als inloggen, je domein kiezen, het tabblad ‘Cache’ en ‘Empty everything’ selecteren.

Wis de cache op je WiFi-router
Dit zal je misschien verbazen, maar het is mogelijk dat je lokale netwerk een oude versie van je site opslaat en problemen veroorzaakt. Check de app van je internetprovider of zoek op instructies online om deze te wissen. Deze oorzaak is zeldzaam. Ik zou andere dingen controleren voordat ik me hiermee zou bezighouden.

# 2. Schakel de veilige modus in

Een goede manier om erachter te komen wat het probleem met je Divi-website veroorzaakt, is door naar Divi> Support Center te gaan en de instelling voor “Veilige modus” in te schakelen. Houd deze aan staan en kijk of het probleem nog steeds optreedt.

Als je de veilige modus inschakelt, worden functies en plug-ins die problemen kunnen veroorzaken met je Elegant Themes-product tijdelijk uitgeschakeld. Dit omvat alle plug-ins, onderliggende thema’s en aangepaste code die aan je website zijn toegevoegd. Deze items zijn alleen uitgeschakeld voor je huidige gebruikerssessie, zodat je bezoekers niet worden gestoord. Als je de veilige modus inschakelt, kan je eenvoudig achterhalen wat de problemen op je website veroorzaakt door plug-ins en code van derden als mogelijke oorzaken te identificeren of te elimineren.

Vaak is het probleem te wijten aan een plug-in conflict. Je zult het probleem moeten elimineren en kijken welk probleem de oorzaak is. Probeer de meest recente updates of nieuwe installaties te herinneren en controleer deze plug-ins eerst. Ironisch genoeg moet je de veilige modus uitschakelen om je plug-in conflicten te testen. De enige manier om de plug-ins uit te sluiten is door je plug-ins te deactiveren en ze één voor één opnieuw te activeren, waarbij je na elke activatie checkt of het probleem zich nog voordoet.

3. Update PHP-versie

WordPress heeft onlangs de minimale PHP-versie verhoogd mensen raakten alom in paniek en in de war. Waarom gebeurde dit? Vooral omdat de hostings slecht waren, wat resulteerde in niet ge-update PHP-versies. Het is heel belangrijk dat je zeker weet dat je de aanbevolen PHP-versie met Divi gebruikt, en je kunt deze vinden in het supportcentrum. Er staat zoiets als: “We raden 7.2 of hoger aan voor de beste ervaring.”

 

# 4. Upgrade naar een betere hostingprovider

Ja, dit komt vóór stappen # 5, # 6 en # 7 (dit zou waarschijnlijk # 1 moeten zijn). Om eerlijk te zijn, de meeste problemen die ik in de Facebook-groepen met Divi zie (vooral die internationale), worden veroorzaakt door goedkope hosting (lage kosten maar ook gewoon ‘goedkoop’). Je krijgt precies waar je voor betaalt met goedkope hosting.

Je moet absoluut de ergste van het stel vermijden. Ik heb jarenlang geen klanten meer genomen met Godaddy, HostGator of Bluehost vanwege de vele problemen die het met Divi veroorzaakt (ik werk met veel internationale klanten). Maar ook Nederlandse hostingpartijen kunnen er een potje van maken. Ik wil geen namen noemen omdat ik nogal wat klanten heb die bij slechte hostingpartijen zitten, maar als je toch voor redelijk goedkoop wilt gaan, dan zou ik kijken naar een partij als Antagonist. Je kunt ze alleen niet bellen, dus kijk als je niet zonder directe support kunt eens naar Flexwebhosting.

Een van de beste hostingproviders voor standaard Divi-websites voor kleine bedrijven is Siteground. Ze begrijpen Divi en ze zullen zelfs je server specifiek optimaliseren voor de behoeften en vereisten van Div als je daarom vraagt. Hun ondersteuning is absoluut fenomenaal en ze beantwoorden vragen via de chat en via het ticketsysteem binnen 15 minuten.

Serieuze Divi-gebruikers moeten Cloudways of TransIP absoluut eens bekijken. Verwacht niet dezelfde ervaring als Siteground, maar met Cloudways kan je weg van gedeelde hosting en gaan voor de beste snelheden en prestaties. TransIP is een all-round Nederlands bedrijf dat uitstekende dienstverlening biedt. 

Er is geen excuus om goedkope hosting te hebben voor een kritisch bedrijfsmiddel zoals een website.

# 5. Controleer de systeemstatus

Je moet ervoor zorgen dat je hostingconfiguratie compatibel is met Divi. Ga hiervoor naar Divi> Support Center en bekijk de systeemstatus. Je kunt ervoor kiezen om het volledige rapport weer te geven of zelfs om het rapport te kopiëren naar je webhosting of Divi-ondersteuning.

# 6. Gebruik de versie-terugdraaifunctie

Als je een versie met bugs tegenkomt, ga je gang en gebruik je die superhandige nieuwe functie om terug te gaan naar de vorige versie. Je vindt dit in Thema-opties op het tabblad Updates.

# 7. Contact opnemen met ondersteuning

Bepaal eerst zo goed mogelijk waar het probleem is, of het verband houdt met WordPress of Divi. Als het probleem verband houdt met WordPress, helpt je ​​hosting je vaak bij het oplossen en oplossen van problemen. Zie punt 5 over nieuwe hosting als dit niet het geval is.

Als het probleem Divi-gerelateerd is, neem dan eerst contact op met de support van Elegant Themes. Ze zullen weten waar het probleem is en welke stappen ze vervolgens moeten nemen. Afhankelijk van wat ze vinden, kunnen ze je doorverwijzen naar je hostingprovider.

Pro-tip: ik vertel de support alvast wat ik weet voordat ze het vragen. Dit kan je uren tijd besparen.

  • Ga naar Divi> Support Center en schakel de knop ‘Toegang op afstand’ in.
  • Schakel de knop ‘Volledige beheerdersrechten activeren’ in
  • Kopieer het ondersteuningstoken (support token)
  • Plak het ondersteuningstoken in de ondersteuningchat
  • Kopieer en plak de admin-URL in de ondersteuningschat (jouwwebsite.com/wp-admin/)
 

Dingen om te vermijden

  • Gebruik geen notoir slechte hosts.
  • Installeer de Divi Builder niet met het Divi-thema.
  • Update niet meteen. Laten we zeggen dat versie 4.2 uitkomt. Wacht bijvoorbeeld tot 4.2.4. Dit geeft de ontwikkelaars de tijd om eventuele bugs en problemen met de grotere update aan te pakken.
  • Laat niet meerdere tools hetzelfde doen. Als je een plug-in hebt die CSS verkleint, schakel je de knop ‘CSS verkleinen’ uit in Thema-opties.
  • Klaag niet in de Facebook-groepen. Vaak is het probleem er één ​​op deze lijst, dus zorg ervoor dat je eerst alle controles grondig hebt voltooid.

Dat is het!

Ik hoop dat het je gelukt is om je probleem met Divi op te lossen. Als je waarde vindt in dit type content, abonneer je dan op onze Facebookpagina, omdat er nog talloze tutorials in de maak zijn om te posten!

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]

Artikelen

WordPress trends 2020

In dit artikel van vind je enkele grote veranderingen en WordPress-trends die je zult zien 2020. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl anderen zich nog 'ondergronds' ontwikkelen.

Reviews van klanten

Hoe maak je een link die je naar klanten kan sturen om een Google review te schrijven? Reputatiemarketing wordt belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.

WordPress onderhoud

Elke WordPress-website heeft dezelfde basisbehoeften. Ik heb deze behoeften gegroepeerd in zes essentiële services en ze als kern opgenomen in al mijn WordPress-onderhoudspakketten.