Google brengt de Site Kit plugin voor WordPress

Google heeft eindelijk de eerste versie van de Site Kit WordPress plugin gereleased.
20 Nov, 2019

Google heeft eindelijk de eerste versie van de Site Kit WordPress plugin gereleased. Hierdoor kan je als websitebeheerder, marketing- of reclamebureau makkelijker inzicht krijgen in je traffic vanuit het WordPress dashboard.

Door verscheidene metrics en diensten die Google meet te combineren heb je er nu een overzichtelijke dashboard bij. De plugin trekt data uit onder andere:

  •  Google Ads
  • Insights
  • AdSense
  • Google Analytics
Analytics vanuit je WordPress Dashboard 

Daarnaast biedt Site Kit de optie om meldingen te versturen op specifieke momenten. Een voorbeeld hiervan is wanneer er opeens veel traffic over je site komt. Daarnaast kan je makkelijk zijn hoe pagina’s presteren. Denk hierbij aan het aantal kliks, de vertoningen, de lengte van het verblijf door gebruikers en van welke websites deze gebruikers komen. 

Een andere uitstekende functionaliteit is de integratie met PageSpeed Insights. Je hoeft niet meer speciaal naar Pingdom of Insights om je websitesnelheid te checken, maar je kan het meteen zien in je dashboard (alleen te gebruiken met de Chrome-browser).

Open-source plugin

Veel website-eigenaren klagen al jaren dat Google geen integratie met WordPress had. In 2018 werd deze plugin al aangekondigd. De beta-versie was niet gebruiksvriendelijk. Aangezien het web tegenwoordig voor meer dan 30% uit WordPress websites bestaat heeft Google hiermee een stap in de juiste richting genomen. En de plugin is natuurlijk nog open-source ook!

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

Artikelen

WordPress trends 2020

In dit artikel van vind je enkele grote veranderingen en WordPress-trends die je zult zien 2020. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl anderen zich nog 'ondergronds' ontwikkelen.

Reviews van klanten

Hoe maak je een link die je naar klanten kan sturen om een Google review te schrijven? Reputatiemarketing wordt belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.

WordPress onderhoud

Elke WordPress-website heeft dezelfde basisbehoeften. Ik heb deze behoeften gegroepeerd in zes essentiële services en ze als kern opgenomen in al mijn WordPress-onderhoudspakketten.