E-learning automatisen met behulp van LearnDash en Zapier

Categorie : wordpress LMS

Gepost op: 23 februari 2019

Gepost op: 23 februari 2019

Categorie: wordpress LMS

Automatiseer bepaalde taken om de betrokkenheid bij uw online studenten te vergemakkelijken.

LearnDash is naar mijn mening de beste e-learningplugin voor WordPress. Nog niet zo lang geleden schreef ik over een nieuwe tool die het mogelijk maakt om uitgebreide automatiseringssequenties te maken op basis van acties die er in je cursus of op je WordPress LMS worden ondernomen. De tool heet Uncanny Automator en het is in wezen de “Zapier voor WordPress”.

Dat roept de vraag op: is het mogelijk om enkel Zapier te gebruiken voor e-learningdoeleinden? Het antwoord is een volmondig “ja”!

Er zijn tal van zaps die je kan maken, van bijvoorbeeld e-mail tot formulieren en quizzen. Je bent echter niet alleen beperkt tot e-mail. Er zijn tal van creatieve manieren om Zapier te gebruiken om verbinding te maken met andere applicaties.

Zapier en LearnDash samen gebruiken

Om LearnDash-gerelateerde activiteiten aan te sluiten op Zapier, hoef je alleen maar de gratis Zapier-add-on te gebruiken. Na de installatie heb je letterlijk honderden apps beschikbaar om verbinding mee te maken voor je online cursussen. Dit is perfect als je al een aantal tools in je bedrijf gebruikt en je je door LearnDash ondersteunde LMS met hen wilt integreren.

Je kan letterlijk urenlang door de apps van Zapier struinen en denken aan interessante automatiseringsmogelijkheden om je online cursussen te verbeteren. Maar je bent niet beperkt tot het strikt gebruiken van Zapier voor het automatiseren van leren. Het is ook een geweldige optie voor het automatiseren van componenten van je marketingactiviteiten.

Ik denk dat het de moeite waard is om op te merken waarom je Zapier in de eerste plaats zou willen gebruiken. De meest voor de hand liggende reden is dat het je, een niet-ontwikkelaar, de mogelijkheid biedt om eenvoudig applicaties met elkaar te verbinden via API’s en webhooks. Het is gebruik is zeer makkelijk te leren. Volg gewoon de instructies en binnen 10 minuten kan je je eigen aangepaste Zaps gebruiken.

Zijn er ook nadelen?

Het goede nieuws is dat je aan de slag kunt zonder iets te betalen!

Ten eerste is de Zapier-integratie voor LearnDash gratis voor. Hij is eenvoudig te uploaden en activeren.

Zapier heeft een gelaagde prijsstelling, te beginnen met een gratis abonnement. Natuurlijk zijn er enkele beperkingen aan het gratis plan, waarschijnlijk het meest voor de hand liggende is dat sommige apps niet zijn inbegrepen en een betaald plan vereisen om te gebruiken. Dit kan je tot een betaald plan dwingen, afhankelijk van de applicatie waarmee je verbinding wilt maken. De betaalde abonnementen beginnen bij € 20,- per maand op het moment van dit artikel.

Dus als je op zoek bent naar een snelle manier om LearnDash “aan het praten” te krijgen met de andere tools die je gebruikt, dan is Zapier zeker de moeite waard.

Als je iets uitgebreider nodig hebt, kijk dan zeker eens naar de plug-in Uncanny Automator WordPress.

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]