10 Do’s and Don’ts voor een succesvolle mobiele LMS-implementatie

Categorie : learning management system, wordpress LMS

Gepost op: 13 maart 2019

Gepost op: 13 maart 2019

Categorie: learning management system, wordpress LMS

Hier zijn de 10 dingen die je moet doen (en de dingen die je moet vermijden) om ervoor te zorgen dat je een succesvolle mobiele LMS-implementatie hebt.

Stappen voor een succesvolle mobiele LMS-implementatie

Het implementeren van een nieuw stuk software in uw bedrijf, zoals een mobiel Learning Management System (LMS), kan een stressvolle en tijdrovende zaak lijken, maar het is belangrijk om te weten wat u zou moeten doen (en niet zou moeten doen) om het proces gaat zo soepel mogelijk.

1. Voeg iedereen toe die je nodig hebt

Wanneer het tijd is om uw implementatieproces voor uw nieuwe mobiele LMS te starten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in uw team dat nodig heeft om het proces tot een succes te maken.

Denk, voordat je aan de gang gaat, na over alle verschillende mensen die je moet betrekken. Welke afdelingen moeten worden vertegenwoordigd? Wie moet de software leren gebruiken zodat ze die kennis door het bedrijf kunnen doorgeven? Zorg ervoor dat je vanaf het begin alle juiste mensen betrokken hebt, zodat je later geen tijd zult verspillen.

2. Vergeet taken niet toe te wijzen

Tijdens het implementatieproces zult u een aantal vergaderingen hebben met het mobiele LMS-team om ervoor te zorgen dat u de LMS zo gemakkelijk en pijnlijk mogelijk in uw bedrijf kunt stoppen. Dit betekent dat beide teams dingen van hun kant moeten doen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Zorg ervoor dat u enige tijd aan het einde van elke vergadering reserveert om taken aan elke kant toe te wijzen en zorg ervoor dat iedereen duidelijk is over wat ze doen, zodat u geen tijd verspilt aan onvoorbereid zijn voor de volgende vergadering.

3. Stel een duidelijke tijdlijn in

Wanneer u het implementatieproces start, moet u ervoor zorgen dat beide partijen een duidelijke tijdlijn instellen van hoe lang ze verwachten dat het proces zal duren en wanneer u uw mobiele LMS wilt laten draaien.

Het is belangrijk om verwachtingen te stellen en vervolgens te beslissen of die realistisch zijn of niet, zodat beide partijen met dezelfde tijdlijnen in hun hoofd in het proces gaan.

4. Wees niet bang om vragen te stellen

Het implementatieproces is er om ervoor te zorgen dat u een nieuw product in uw bedrijf brengt en er meteen het meeste gebruik van maakt, dus wees niet bang om uw implementatieteam vragen te stellen die u mogelijk heeft.

Als er tijdens de vergadering vragen rijzen of als u tijdens vergaderingen dingen bedenkt, zorg er dan voor dat u aan het einde van elke vergadering wat tijd vrijmaakt om deze vragen te bespreken en eventuele problemen op te lossen.

5. Doe volledig toe naar uw nieuwe LMS

Het kan verleidelijk zijn om met je oude LMS een voet tussen de deur te houden, omdat het is wat je team gewend is of omdat je weet hoe je het moet werken, maar dit is contraproductief en kan de implementatie van je nieuwe systeem ernstig schaden.

Wanneer het tijd is om over te stappen naar uw nieuwe LMS, zorgt u ervoor dat uw hele team tegelijkertijd de zet doet en stopt met het gebruik van het oude systeem zo snel mogelijk.

6. Vergeet niet om uw team op de hoogte te houden

Ook al is uw hele team mogelijk niet betrokken bij het implementatieproces, het is belangrijk om hen op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt en hen alles te laten weten dat hen direct zal raken. Dit omvat zaken als de datum waarop u de verhuizing naar het nieuwe systeem gaat maken of de datums van elke training die zij moeten volgen om te leren hoe u het nieuwe mobiele LMS kunt gebruiken.

7. Overweeg de kosten

Het implementatieproces is een essentieel onderdeel van het introduceren van een nieuw stuk software in uw bedrijf, maar het is belangrijk dat u van tevoren weet hoeveel het gaat kosten. De kans is groot dat het implementatieproces zijn eigen kosten in rekening zal brengen en deze zullen worden toegevoegd aan de kosten van het mobiele LMS zelf, dus zorg ervoor dat je een duidelijk idee hebt van alle kosten voordat je op de stippellijn tekent.

8. Wees niet bang om uw tijd te nemen

Mogelijk wilt u uw nieuwe softwareprogramma zo snel mogelijk laten werken, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de tijd neemt en alles goed instelt voordat u het nieuwe systeem gebruikt.

Als u uw tijd wilt nemen en iets meer tijd aan uw implementatieproces wilt toevoegen, wees dan niet bang om erom te vragen.

9. Beslissen over de beste leveringsmethode

Het beslissen over de beste bezorgmethode voor uw mobiele LMS-implementatie ligt bij u en uw implementatieteam. Je hebt misschien de optie om te kiezen tussen telefoongesprekken, videoconferenties of zelfs persoonlijke sessies! U moet alleen beslissen wat het beste is voor uw team en wat logistiek het beste werkt voor alle betrokken partijen.

10. Sluit het contact niet af

Wanneer uw implementatieproces is voltooid, hoeft u niet meteen het contact met uw mobiele LMS implementatieteam te verbreken. Zorg ervoor dat er nog steeds een communicatielijn openstaat, zodat je ze vragen kunt stellen of problemen kunt oplossen die zich in de loop van de tijd kunnen voordoen.

WP Support Team

WP Support Team

Auteur

Als freelance developer, webdesigner en content marketeer ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen, designen, onderhouden, vermarkten en publiceren van websites met behulp van het WordPress. 

[/db_pb_team_member]